Artikkeli

Parsa-viiri­äi­sen­mu­na­sa­laatti

500 g vih­re­ää par­saa

8 vii­ri­äi­sen­mu­naa

2 ra­si­aa au­rin­gon­ku­kan­ver­so­ja

1/2 prk sme­ta­naa

mus­taa me­ri­le­vä­ka­vi­aa­ria (Cavi-Art)

val­ko­si­pu­lin ver­so­ja tai ke­vät­si­pu­lia

10–12 pu­nais­ta kir­sik­ka­to­maat­tia

tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

Kas­ti­ke:

2 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1/2 dl hy­vää olii­vi­öl­jyä

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria ja so­ke­ria

1. Kuo­ri par­so­jen var­ret ohu­el­ti, sääs­tä

nu­put. Kei­tä par­so­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa

ve­des­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes

ne ovat lä­hes peh­mei­tä. Va­lu­ta par­sat

keit­ti­ö­pyyh­keen pääl­lä.

2. Kei­tä vii­ri­äi­sen­mu­nia noin 2-3 min.

Jääh­dy­tä mu­nat kyl­mäs­sä ve­des­sä ja

kuo­ri ne va­ro­en. Hal­kai­se mu­nat kah­tia.

3. Nos­te­le lau­ta­sil­le en­sin au­rin­gon­ku­kan­ver­so­ja,

sit­ten par­saa ja vii­ri­äi­sen­mu­nia.

Nos­ta mu­nan­puo­lik­kail­le no­ka­re

sme­ta­naa ja me­ri­le­vä­ka­vi­aa­ria. Ko­ris­te­le

vie­lä sil­pu­tuil­la val­ko­si­pu­lin ver­soil­la, ke­vät­si­pu­lil­la,

hal­kais­tuil­la kir­sik­ka­to­maa­teil­la

ja ja tuo­reel­la ba­si­li­kal­la.

4. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set ja va­lu­ta

kas­ti­ket­ta sa­laa­tin pääl­le.

Koti ja keit­tiö 4/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ