500 g vihreää parsaa
8 viiriäisenmunaa
2 rasiaa auringonkukanversoja
1/2 prk smetanaa
mustaa merileväkaviaaria (Cavi-Art)
valkosipulin versoja tai kevätsipulia
10–12 punaista kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa
Kastike:
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria ja sokeria
1. Kuori parsojen varret ohuelti, säästä
nuput. Keitä parsoja suolalla maustetussa
vedessä muutama minuutti, kunnes
ne ovat lähes pehmeitä. Valuta parsat
keittiöpyyhkeen päällä.
2. Keitä viiriäisenmunia noin 2-3 min.
Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja
kuori ne varoen. Halkaise munat kahtia.
3. Nostele lautasille ensin auringonkukanversoja,
sitten parsaa ja viiriäisenmunia.
Nosta munanpuolikkaille nokare
smetanaa ja merileväkaviaaria. Koristele
vielä silputuilla valkosipulin versoilla, kevätsipulilla,
halkaistuilla kirsikkatomaateilla
ja ja tuoreella basilikalla.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta
kastiketta salaatin päälle.
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2