Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MIIA HÄR­KÖ­NEN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­Ko­ti ja keit­tiö 5/2015

Parsapizza

Kolmen juuston sekoitus tekee parsapizzasta mehevän ja herkullisen.

 2 piz­zaa  

2 ½ dl vet­tä

25 g tuo­re­hii­vaa

ri­paus so­ke­ria

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1 tl suo­laa

noin 6 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

2 moz­za­rel­la­pal­loa re­vit­ty­nä

2 dl moz­za­rel­la­raas­tet­ta

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

500 g ohut­ta vih­re­ää tan­ko­par­saa

100 g il­ma­kui­vat­tua kink­kua

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

tuo­ret­ta ore­ga­noa

1. Val­mis­ta tai­ki­na mie­lui­ten mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää öl­jy ja suo­la. Li­sää ko­neen käy­des­sä jau­hot vä­hi­tel­len. An­na ko­neen alus­taa tai­ki­naa 5–10 mi­nuut­tia. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Leik­kaa par­sois­ta puu­mai­nen ty­vi­o­sa pois. Esi­kyp­sen­nä par­so­ja kie­hu­vas­sa, suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä pa­rin mi­nuu­tin ajan. Kaa­da vesi pois ja jääh­dy­tä par­sat no­pe­as­ti kyl­mäs­sä ve­des­sä. Va­lu­ta.

3. Jaa tai­ki­na kah­tia ja kau­li pit­kä­no­mai­sik­si pit­soik­si.

4. Jaa kau­li­tuil­le piz­za­poh­jil­le juus­tot, sit­ten esi­kyp­sen­ne­tyt par­sat ja il­ma­kui­vat­tu kink­ku. Rou­hi pääl­le mus­ta­pip­pu­ria.

5. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia tai gril­lis­sä, kun­nes piz­za on kyp­sää. Vii­meis­te­le tuo­reel­la ore­ga­nol­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va ja aro­mi­kas Dom­dec­hant Wer­ner Hoch­heim Ries­ling Clas­sic 2012, Sak­sa, 16,98 e (ti­laus­va­li­koi­ma