MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 5/2015
2 pizzaa
2 ½ dl vettä
25 g tuorehiivaa
ripaus sokeria
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
noin 6 dl durumvehnäjauhoja
Täyte:
2 mozzarellapalloa revittynä
2 dl mozzarellaraastetta
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
500 g ohutta vihreää tankoparsaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
rouhittua mustapippuria
tuoretta oreganoa
1. Valmista taikina mieluiten monitoimikoneessa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Lisää koneen käydessä jauhot vähitellen. Anna koneen alustaa taikinaa 5–10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Esikypsennä parsoja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä parin minuutin ajan. Kaada vesi pois ja jäähdytä parsat nopeasti kylmässä vedessä. Valuta.
3. Jaa taikina kahtia ja kauli pitkänomaisiksi pitsoiksi.
4. Jaa kaulituille pizzapohjille juustot, sitten esikypsennetyt parsat ja ilmakuivattu kinkku. Rouhi päälle mustapippuria.
5. Paista uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia tai grillissä, kunnes pizza on kypsää. Viimeistele tuoreella oreganolla.
Viinisuositus: Puolikuiva ja aromikas Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic 2012, Saksa, 16,98 e (tilausvalikoima
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2