Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
noin 30 kpl
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
noin 6 rkl maustamatonta tuorejuustoa
noin 6 rkl vastaraastettua parmesaania
1 rkl raastettua sitruunankuorta
30 vihreää parsatankoa
Voiteluun: 1 muna
● Kauli sulatetut, hieman kohmeiset taikinalevyt jauhotetulla pöydällä hieman ohuemmiksi.
● Voitele levyt tuorejuustolla. Ripottele päälle parmesaania ja sitruunankuorta. Leikkaa levyt noin 30 palaan.
● Poista parsoista kovat tyvet. Jos parsat tuntuvat puisilta, voit kuoria ne kevyesti. Kieputa taikinapalat napakasti ja spiraalimaisesti parsojen ympärille, parmesaanipuoli sisäänpäin. Nosta leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla.
● Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes taikina on kypsää ja kauniin kullanruskeaa, noin 12 minuuttia.
Viinisuositus: Yrttinen ja sitruksinen Gustave Lorentz Sylvaner Réserve 2015, Ranska, 10,90 e.
Lue myös:
Pinaatti-pekonimunapasteijat
Risotto uunipaahdetun parsakaalin ja pekonin kanssa
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2