Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2008

Parsa-parman­kink­ku­piiraat

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan ja leikkaa kolmeen osaan. Painele palat alumiinisiin muffinivuokiin ja voitele munalla...

15 kpl

1 pkt (500 g) voi­tai­ki­na­le­vy­jä

Voi­te­luun:

1 muna

Täy­te:

1 punt­ti tuo­ret­ta vih­re­ää par­saa (tai vas­taa­va mää­rä säi­löt­tyä)

1 pkt (80 g) par­man­kink­kua

250 g mas­car­po­ne­juus­toa

2-3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1 muna

100 g par­me­saa­ni­juus­toa

1/2 tl suo­laa

Li­säk­si:

15 pien­tä alu­mii­ni­vuo­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Su­la­ta voi­tai­ki­na­le­vyt pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan ja leik­kaa kol­meen osaan. Pai­ne­le pa­lat alu­mii­ni­siin muf­fi­ni­vuo­kiin ja voi­te­le mu­nal­la.

2. Kuo­ri tuo­reet par­sat ohu­el­ti ja kei­tä 5-10 mi­nuut­tia koos­ta riip­pu­en. Va­lu­ta ja jääh­dy­tä sekä leik­kaa par­sat muu­ta­man sen­tin pät­kik­si.

3. Leik­kaa par­man­kink­ku­vii­pa­leet muu­ta­maan osaan.

4. Se­koi­ta mas­car­po­ne­juus­ton jouk­koon ruo­ho­si­pu­li ja muna. Raas­ta par­me­saa­ni ai­van hie­nok­si ja li­sää se­ok­seen. Maus­ta suo­lal­la.

5. Lai­ta mas­car­po­ne­täy­tet­tä vuo­kiin voi­tai­ki­nan pääl­le. Pai­na pääl­le par­san pa­lo­ja ja par­man­kink­kua. Rou­hai­se pin­nal­le mus­ta­pip­pu­ria.

6. Pais­ta pii­rai­ta pel­lin pääl­lä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20–25 mi­nuut­tia.