Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Parsanuudelia ja jyväpasta-vuohen­juus­to­ri­sotto

Jyväpastasta valmistettu kasvisrisotto saa kruunukseen parsanuudelia.

300 g vih­re­ää par­saa

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 dl tuo­ret­ta per­sil­ja- ja tim­ja­mi­silp­pua

1 1/2 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa

Jy­vä­pas­ta­ri­sot­to:

3 dl jy­vä­pas­taa (esim. Abez)

1 kel­ta­si­pu­li

1 dl mas­ca­po­ne­juus­toa

1 prk (125 g) peh­me­ää

vuo­hen­juus­toa

1/2 tl suo­laa

pari kier­ros­ta mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Pois­ta par­so­jen kova kan­ta ja leik­kaa ne pi­tuus­suun­nas­sa ohuik­si, spa­get­ti­mai­sik­si vii­pa­leik­si.

2. Kei­tä vii­pa­lei­ta pari mi­nuut­tia suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä ja va­lu­ta vesi pois. Nos­ta si­vuun.

3. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li. Kuul­lo­ta silp­pu öl­jys­sä pan­nul­la.

4. Kei­tä jy­vä­pas­taa noin 5 mi­nuut­tia ja va­lu­ta vesi pois. Ku­moa pas­ta ta­kai­sin kat­ti­laan ja li­sää kuul­lo­tet­tu si­pu­li­silp­pu ja juus­tot. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la. Pidä läm­pi­mä­nä.

5. Kuu­men­na pan­nul­la öl­jy. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja yrt­ti­silp­pu. Kään­te­le par­sa­vii­pa­lei­ta se­ok­ses­sa, kun­nes ne ovat kuu­mia. Ri­pau­ta pääl­le suo­laa ja nos­ta tar­jol­le an­nos­lau­ta­sil­le jy­vä­pas­ta­ri­so­ton pääl­le.

6. Nau­ti heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ