Koti ja Keittiö 04/2006
300 g vihreää parsaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl tuoretta persilja- ja timjamisilppua
1 1/2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Jyväpastarisotto:
3 dl jyväpastaa (esim. Abez)
1 keltasipuli
1 dl mascaponejuustoa
1 prk (125 g) pehmeää
vuohenjuustoa
1/2 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1. Poista parsojen kova kanta ja leikkaa ne pituussuunnassa ohuiksi, spagettimaisiksi viipaleiksi.
2. Keitä viipaleita pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja valuta vesi pois. Nosta sivuun.
3. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu öljyssä pannulla.
4. Keitä jyväpastaa noin 5 minuuttia ja valuta vesi pois. Kumoa pasta takaisin kattilaan ja lisää kuullotettu sipulisilppu ja juustot. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Pidä lämpimänä.
5. Kuumenna pannulla öljy. Lisää sitruunamehu ja yrttisilppu. Kääntele parsaviipaleita seoksessa, kunnes ne ovat kuumia. Ripauta päälle suolaa ja nosta tarjolle annoslautasille jyväpastarisoton päälle.
6. Nauti heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2