Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Parsa­kaa­li­vuo­hen­juus­to­piiras

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi kuutioitu rasva kuiviin aineisiin...

Poh­ja:

100 g voi­ta

1 dl juus­to­raas­tet­ta

2 1/2 dl veh­nä­jau­hoa

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 dl kyl­mää vet­tä

va­jaa 1/2 tl suo­laa

Täy­te:

400 g par­sa­kaa­lia

2 si­pu­lia

3–4 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 dl öl­jyä

1–1 1/2 dl vet­tä

1/2 dl tum­maa tai vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 tl suo­laa

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

3 mu­naa

1. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja suo­la. Nypi kuu­ti­oi­tu ras­va kui­viin ai­nei­siin.

2. Li­sää juus­to­raas­te ja vesi ja se­koi­ta tai­ki­na no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

3. Ta­put­te­le ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le ja nos­ta vii­le­ään.

4. Val­mis­ta täy­te. Vii­pa­loi huuh­do­tut par­sa­kaa­lit.

5. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit. Murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

6. Kuu­men­na pan­nul­la öl­jy ja kuul­lo­ta sii­nä en­sin si­pu­lit ja val­ko­si­pu­li­murs­ka. Li­sää se­kaan par­sa­kaa­li­vii­pa­leet ja jat­ka kuul­lot­ta­mis­ta se­os­ta hil­jal­leen kään­nel­len vie­lä noin 5 mi­nuut­tia.

7. Li­sää pan­nul­le vet­tä, bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja suo­la. Alen­na läm­pö­ti­laa ja an­na par­sa­kaa­lien hau­tua het­ken ajan, niin et­tä nes­te haih­tuu pan­nul­ta.

8. Nos­te­le par­sa­kaa­li­se­os pii­rak­ka­poh­jan si­sään ja kaa­da pääl­le peh­meä vuo­hen­juus­to-ka­nan­mu­na­se­os.

9. Pais­ta pii­ras­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa kes­ki­ta­sol­la 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na on kyp­sää.