Koti ja Keittiö 09/06
Pohja:
100 g voita
1 dl juustoraastetta
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kylmää vettä
vajaa 1/2 tl suolaa
Täyte:
400 g parsakaalia
2 sipulia
3–4 murskattua valkosipulinkynttä
1/2 dl öljyä
1–1 1/2 dl vettä
1/2 dl tummaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa
3 munaa
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi kuutioitu rasva kuiviin aineisiin.
2. Lisää juustoraaste ja vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta viileään.
4. Valmista täyte. Viipaloi huuhdotut parsakaalit.
5. Kuori ja suikaloi sipulit. Murskaa valkosipulinkynnet.
6. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä ensin sipulit ja valkosipulimurska. Lisää sekaan parsakaaliviipaleet ja jatka kuullottamista seosta hiljalleen käännellen vielä noin 5 minuuttia.
7. Lisää pannulle vettä, balsamiviinietikka ja suola. Alenna lämpötilaa ja anna parsakaalien hautua hetken ajan, niin että neste haihtuu pannulta.
8. Nostele parsakaaliseos piirakkapohjan sisään ja kaada päälle pehmeä vuohenjuusto-kananmunaseos.
9. Paista piirasta uunissa 200 asteessa keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2