Koti ja keittiö 5/2009Kuva: Sanna Peurakoski
Ohje neljälle
1 nippu (500 g) valkoista parsaa
2 ruukkua roomansalaattia
3 - 4 viipaletta tummaa
maalaisleipää
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
150 g jokirapuja
100 g parmesaanijuustoa
Kastike:
6 anjovisfileetä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl dijoninsinappia
2 tl Worcestershire -kastiketta
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1. Esikäsittele ja keitä parsat. Valuta ja jäähdytä ja leikkaa 2 - 3 osaan.
2. Huuhtele salaatit ja valuta kuiviksi.
3. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda ne rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Purista valkosipulinkynsi pannulle maustamaan leipäkuutioita.
4. Valmista kastike. Laita anjovisfileet kulhoon ja mittaa joukkoon sitruunamehu, sinappi ja Worcestershire -kastike. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
5. Revi salaatinlehdet kulhoon. Lisää ravut, leipäkuutiot ja parsapalat. Vuole parmesaanijuustosta ohuita lastuja juustohöylällä tai kuorimaveitsellä salaatin päälle. Viimeistele kastikkeella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2