MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 5/2015
4 annosta
500 g vihreää tai valkoista parsaa
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
2 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
nokare voita
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
noin 7 dl kasvislientä
noin ½ dl tuoretta minttua
hienonnettuna 1 rkl
raastettua sitruunankuorta
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
raastettua parmesaanijuustoa tai parmesaanijuustolastuja
1. Valmista ensin parsat. Poista puinen tyviosa ja pätki parsat muutamaan osaan. Keitä niitä vedessä 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä, valuta ja jätä odottamaan.
2. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Soseuta avokadot ja lisää joukkoon sitruunamehu.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Laita oliiviöljy ja voi paistokasariin tai kattilaan. Lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää riisi ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia, kunnes riisi näyttää läpikuultavalta.
4. Lisää valkoviini ja hauduta sekoitellen, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää kuumaa kasvislientä desilitra kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää taas seuraava desilitra kasvislientä. Hauduta risottoa, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
5. Lisää joukkoon avokadosose, minttu ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi risottoon vielä varovasti parsanpalat.
Viinisuositus: Hedelmäinen ja hieman mausteinen Gazzera Pinot Grigio Moscato Organic 2014, Italia, 8,96 e LUOMU
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2