Koti ja keittiö 5/2011 KUVA REETTA PASANEN
4 annosta
200 g pieniä, vihreitä parsoja
pieniä roomansalaatin lehtiä
muutama viipale maalaisleipää
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
Kastike:
5 rkl ranskankermaa
1 rkl dijoninsinappia
3–4 hienonnettua sardellifileetä maun mukaan
4 rkl parmesaaniraastetta
veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1. Huuhtele parsat. Nosta ne minuutiksi suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä.
2. Sekoita kastikeainekset keskenään huolellisesti.
3. Leikkaa maalaisleivästä ohuita, pitkiä viipaleita. Hiero niiden pinnat halkaistulla valkosipulinkynnellä. Paahda leipäviipaleet öljyssä pannulla kauniin kullanruskeiksi.
4. Jaa kastike tarjoilumaljojen pohjille. Nosta päälle salaatinlehtiä, parsaa ja leipätikkuja.
Valmistusaika: noin 15 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2