Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Parmesaani-tomaattisalsa

Tarjoa grillatun lihan kera tai paahdettujen paton­ki­vii­pa­leiden päällä.

100 g par­me­saa­ni­juus­toa

6 luu­mu­to­maat­tia

1-2 sa­laat­ti­si­pu­lia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

2 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa to­maa­tit nel­jäk­si loh­kok­si. Pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja kuu­ti­oi to­maa­tit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­li. Se­koi­ta kas­vik­set, yr­tit, öl­jy ja maus­teet kes­ke­nään ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa.

2. Vuo­le par­me­saa­nis­ta juus­to­höy­läl­lä tai kuo­ri­ma­veit­sel­le las­tu­ja ja kään­te­le juus­to­las­tut sal­saan juu­ri en­nen tar­joi­lua.

3. Tar­joa gril­la­tun li­han kera tai paah­det­tu­jen pa­ton­ki­vii­pa­lei­den pääl­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ