Artikkeli

Parmesaanikeksit

Voit käyttää myös jotain muuta voimakkaan makuista juustoa, esimerkiksi mustaleimaista emmentalia.

noin 30 kpl

3 dl gra­ham­jau­ho­ja

1/2 tl suo­laa

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl jau­het­tua ku­mi­naa

3 dl hie­nok­si raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

100 g kyl­mää voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 muna

Pääl­le:

1 dl hie­nok­si raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

1. Se­koi­ta yh­teen kui­vat ai­neet, par­me­saa­ni­raas­te ja kuu­ti­oi­tu voi mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai kä­sin. Li­sää muna ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

2. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta 4-5 cm pak­su rul­la ja kää­ri se voi­pa­pe­riin tai kel­muun. Nos­ta rul­la pa­kas­ti­meen 30 mi­nuu­tik­si.

3. Leik­kaa rul­las­ta ohui­ta vii­pa­lei­ta ja nos­ta ne lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le. Ri­pot­te­le pääl­le vie­lä lo­put juus­to­raas­tees­ta. Pais­ta kek­se­jä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes ne ovat saa­neet hie­man vä­riä.

4. Tar­joi­le juus­to­jen kera.

Vink­ki! Voit käyt­tää myös jo­tain muu­ta voi­mak­kaan ma­kuis­ta juus­toa, esi­mer­kik­si mus­ta­lei­mais­ta em­men­ta­lia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ