Koti ja keittiö 8/2009Kuva: Ullamaija Hänninen
noin 30 leipätikkua
25 g hiivaa
3 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
noin 6 dl durumvehnäjauhoja
Lisäksi:
1 muna
noin 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Alusta jauhot hyvin vaivaten taikinaan. Anna nousta noin puoli tuntia.
2. Jaa taikina ensin kolmeen osaan ja taikinapalat vielä 10 osaan. Pyörittele taikinasta 20 - 25 cm pitkiä tankoja. Laita tangot leivinpaperille pellille ja anna nousta noin 20 minuuttia.
3. Voitele tangot munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja rapeutua huoneen lämmössä seuraavaan päivään.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2