Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2009Kuva: Ul­la­mai­ja Hän­ni­nen

Parme­saa­nig­ris­sinit

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja suola. Alusta jauhot hyvin vaivaten taikinaan. Anna nousta noin puoli tuntia...

noin 30 lei­pä­tik­kua

25 g hii­vaa

3 dl vet­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

noin 6 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

Li­säk­si:

1 muna

noin 1 dl par­me­saa­ni­juus­toa raas­tet­tu­na

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää öl­jy, so­ke­ri ja suo­la. Alus­ta jau­hot hy­vin vai­va­ten tai­ki­naan. An­na nous­ta noin puo­li tun­tia.

2. Jaa tai­ki­na en­sin kol­meen osaan ja tai­ki­na­pa­lat vie­lä 10 osaan. Pyö­rit­te­le tai­ki­nas­ta 20 - 25 cm pit­kiä tan­ko­ja. Lai­ta tan­got lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le ja an­na nous­ta noin 20 mi­nuut­tia.

3. Voi­te­le tan­got mu­nal­la ja ri­pot­te­le pääl­le juus­to­raas­tet­ta. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä ja ra­peu­tua huo­neen läm­mös­sä seu­raa­vaan päi­vään.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ