Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2008

Parmesaania, päärynä-viinihilloketta ja saksanpähkinöitä

Tarjoa esimerkiksi väliruokana tai juusto­tar­jot­ti­melta.

noin 100 - 150 g par­me­saa­ni­juus­toa

sak­san­päh­ki­nöi­tä

Hil­lo­ke:

1½ dl jäl­ki­ruo­ka­vii­niä

(esim. itä­val­ta­lai­nen Troc­ken­bee­re­naus­le­se)

2½ dl so­seu­tet­tua pää­ry­nää

2½ dl hil­lo-mar­me­la­di­so­ke­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Val­mis­ta hil­lo­ke. Pane kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan, sit­ruu­nan­me­hua lu­kuun ot­ta­mat­ta ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Kei­tä 2 - 3 mi­nuut­tia ja nos­ta si­vuun. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja se­koi­ta.

2. Pur­ki­ta kuu­ma­na puh­tai­siin kuu­men­net­tui­hin purk­kei­hin. Sul­je kan­net. Va­ras­toi jääh­ty­nee­nä vii­le­ään.

3. Tar­joa par­me­saa­ni­juus­ton ja päh­ki­nöi­den kans­sa esi­mer­kik­si vä­li­ruo­ka­na tai juus­to­tar­jot­ti­mel­ta.