Artikkeli

Parman­kink­ku­calzone

Piz­za­tai­ki­na:

2 dl vet­tä

1/4 tl tuo­ret­ta tai 2 tl kui­va­hii­vaa

1/2 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

noin 4 1/2 dl ta­val­li­sia tai du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

1. Liu­o­ta tuo­re­hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Kui­va­hii­va li­sä­tään jau­ho­jen kans­sa 42-as­tei­seen ve­teen.

2. Li­sää suo­la, so­ke­ri, öl­jy ja jau­hot vä­hi­tel­len. Hyvä piz­za­tai­ki­na ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta, mut­ta on sil­ti peh­me­än not­ke­aa. Vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si. Si­pai­se pin­taan olii­vi­öl­jyä ja pei­tä lii­nal­la. An­na nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Vai­vaa tai­ki­nas­ta il­mat pois ja jaa se yh­dek­si tai use­am­mak­si osak­si. Pyö­rit­te­le pa­lat pal­loik­si ja kau­li tai muo­vaa ne kä­sin oh­jees­sa mai­nit­tuun muo­toon.

4. Li­sää täyt­teet.

5. Pais­ta 225 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia täyt­teis­tä riip­pu­en. Lai­ta piz­za ai­na kuu­maan uu­niin.

Maus­ta piz­za­poh­jaa:

1/2 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

1/2 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 tl kui­vat­tua yrt­tiä, esim. ore­ga­noa tai ba­si­li­kaa

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 rkl päh­ki­nä­rou­het­ta

1 an­nos piz­za­tai­ki­naa

Täy­te:

8 ohut­ta sii­vua il­ma­kui­vat­tua kink­kua

1 1/2 dl ru­co­laa

100 g val­ko­ho­me­juus­toa, esim. brie­tä

2–3 kier­ros­ta

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

pirs­kauk­sia olii­vi­öl­jyä

1. Val­mis­ta tai­ki­na pe­rus­tai­ki­na­oh­jeen mu­kaan. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan ja kau­li ohu­eh­koik­si ym­py­röik­si.

2. Jaa piz­za­poh­jien puo­lik­kail­le sui­ka­loi­tu kink­ku, ru­co­la ja vii­pa­loi­tu juus­to. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la ja olii­vi­öl­jy­til­kal­la.

3. Kään­nä tai­ki­nan tyh­jä puo­li täyt­teen yli ja pai­na reu­nat kiin­ni toi­siin­sa, niin et­tä tai­ki­nas­ta muo­dos­tuu puo­li­kuu.

4. Si­pai­se pin­taan olii­vi­öl­jyä ja pais­ta pel­lil­lä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na on kyp­sää. Nau­ti raik­kaan vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.