Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Parmankinkku- antipas­to­sa­laatti

Huuhtele ja kuivaa salaatit huolellisesti. Revi salaatit sopiviksi suupaloiksi tarjoiluvadille...

Oh­je 10 hen­gel­le

1 ruuk­ku fri­see­sa­laat­tia

1 ruuk­ku lol­lo ros­so -sa­laat­tia

1 ruuk­ku tam­men­leh­vä­sa­laat­tia

1 ra­sia (70 g) vuo­nan­kaa­lia

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 prk (280 g / 170 g) ar­ti­so­kan­sy­dä­miä

1 - 2 pu­na­si­pu­lia

100 g il­ma­kui­vat­tua kink­kua tai kalk­ku­naa

50 g par­me­saa­ni­juus­toa

3 - 4 rkl olii­vi­öl­jyä

2 - 3 rkl vaa­le­aa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Huuh­te­le ja kui­vaa sa­laa­tit huo­lel­li­ses­ti. Revi sa­laa­tit so­pi­vik­si suu­pa­loik­si tar­joi­lu­va­dil­le.

2. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Va­lu­ta ar­ti­so­kan­sy­dä­met. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit. Sui­ka­loi liha. Vuo­le par­me­saa­nis­ta las­tu­ja juus­to­höy­läl­lä tai kuo­ri­ma­veit­sel­lä.

3. Ri­pot­te­le kas­vik­set, il­ma­kui­vat­tu liha ja par­me­saa­ni­las­tut sa­laa­tin pääl­le. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa. Rou­hi pääl­le vie­lä mus­ta­pip­pu­ria.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ