Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Paputabbouleh

Esimerkiksi libanonilaisen ja turkkilaisen meze-pöydän tabbouleh-salaatti valmistetaan bulgurista tai couscousista. Pavut ja pinjansiemenet antavat purutuntumaa salaattiin.

5–6 an­nos­ta

noin 5 dl kei­tet­ty­jä pa­pu­ja, esim. val­ko­pa­pu­ja, pin­to­pa­pu­ja, mung­pa­pu­ja

2 dl bul­gu­ria

1 pie­ni raas­tet­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 dl pin­jan­sie­me­niä

1 ½ dl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. mint­tua ja leh­ti­per­sil­jaa

1 sit­ruu­nan mehu

5 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kei­tä bul­gur pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä ja an­na va­lua. Se­koi­ta kul­hos­sa pa­pu­jen ja raas­te­tun val­ko­si­pu­lin­kyn­nen kans­sa.

2. Paah­da pin­jan­sie­me­net kui­val­la pan­nul­la. Li­sää sa­laa­tin jouk­koon hie­non­net­tu­jen yrt­tien, sit­ruu­na­me­hun, olii­vi­öl­jyn ja maus­tei­den kans­sa. Se­koit­te­le ai­nek­set huo­lel­la se­kai­sin. An­na maus­tua vii­le­äs­sä noin tun­nin en­nen tar­joi­lua.