Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Paprika-tomaattikeitto

Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Paahda paprikoita 250-asteisessa uunissa, kunnes ne saavat kunnolla väriä, kuori saa melkein mustua. Anna jäähtyä hetken verran ja irrota kuoret...

(4-6 an­nos­ta)

1 kel­tai­nen pap­ri­ka

2 pu­nais­ta pap­ri­kaa

1 pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

1 pu­na­si­pu­li

1 rkl olii­vi­öl­jyä

400 g pa­see­rat­tua to­maat­tia

3 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

6 dl vet­tä

1 kas­vis­lie­mi­kuu­tio tai 1 1/2 rkl kas­vis­fon­dia

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

hie­non­net­tua tuo­ret­ta per­sil­jaa tai kui­vat­tua

(suo­laa)

Lei­päk­ru­ton­git:

4 vii­pa­let­ta vaa­le­aa lei­pää

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1-2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1. Hal­kai­se pap­ri­kat, pois­ta kan­ta ja sie­me­net. Paah­da pap­ri­koi­ta 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes ne saa­vat kun­nol­la vä­riä, kuo­ri saa mel­kein mus­tua. An­na jääh­tyä het­ken ver­ran ja ir­ro­ta kuo­ret. Kuu­ti­oi pap­ri­ka.

2. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na. Silp­pua pu­na­si­pu­li. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja li­sää si­pu­li­silp­pu sekä hie­non­net­tu chili. Kään­te­le het­ken ai­kaa. Li­sää pa­see­rat­tu to­maat­ti, to­maat­ti­py­ree, vesi ja kas­vis­lie­mi­val­mis­te. Hau­du­ta noin 10 mi­nuut­tia.

3. Li­sää lo­puk­si paah­de­tut pap­ri­kat, rou­hit­tu mus­ta­pip­pu­ri ja ca­yen­ne­pip­pu­ri. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man suo­laa. Kuu­men­na keit­to.

4. Val­mis­ta lei­päk­ru­ton­git. Leik­kaa lei­pä­vii­pa­leis­ta kuo­ret pois. Kuu­ti­oi lei­vät ja paah­da ra­peik­si pan­nul­la olii­vi­öl­jys­sä. Pu­ris­ta val­ko­si­pu­lin­kyn­si pan­nul­le maus­ta­maan lei­pä­kuu­ti­oi­ta. Tar­joa to­maat­ti­keit­to kru­ton­kien kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ