Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2010 Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Paprika-broilerileipä

Paahda broilerin fileet öljyssä pannulla molemmin puolin kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hetken jäähtyä ja viipaloi...

4 lei­pää

2 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

öl­jyä pais­ta­mi­seen

1 iso tai 2 pien­tä paah­det­tua säi­ly­ke­pap­ri­kaa (esim. Ro­yal)

1 pal­lo (125 g) moz­za­rel­la-juus­toa

1 maa­lais­pa­ton­ki

olii­vi­öl­jyä

1 ruuk­ku ru­co­laa

noin 1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

(1/2–1 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

hie­non­net­tu­na)

1. Paah­da broi­le­rin fi­leet öl­jys­sä pan­nul­la mo­lem­min puo­lin kyp­sik­si. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. An­na het­ken jääh­tyä ja vii­pa­loi.

2. Va­lu­ta ja sui­ka­loi pap­ri­kat. Vii­pa­loi moz­za­rel­la.

3. Hal­kai­se pa­ton­ki toi­sel­ta si­vul­ta. Pirs­ko­ta pa­ton­gil­le olii­vi­öl­jyä ja le­vi­tä täyt­teet. Vii­meis­te­le pu­na­vii­nie­ti­kal­la ja maus­ta ha­lu­tes­sa­si val­ko­si­pu­lil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 min