Artikkeli

Panzanella-salaatti

Kuutioi leipäviipaleet. Kuori kurkku ohuelti ja kuutioi. Halkaise tomaatit, leikkaa isot neljäksi lohkoksi. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Revi rucolan lehdet pienemmiksi ja hienonna basilika...

4-6 an­nos­ta

6–8 vii­pa­let­ta maa­lais­lei­pää

1 kes­ki­ko­koi­nen kurk­ku

noin 300 g pu­nai­sia ja kel­tai­sia kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 pu­na­si­pu­li

noin 1 dl mus­tia olii­ve­ja

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

Kas­ti­ke:

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

1 dl olii­vi­öl­jyä

3/4 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuu­ti­oi lei­pä­vii­pa­leet. Kuo­ri kurk­ku ohu­el­ti ja kuu­ti­oi. Hal­kai­se to­maa­tit, leik­kaa isot nel­jäk­si loh­kok­si. Kuo­ri, hal­kai­se ja vii­pa­loi si­pu­li. Revi ru­co­lan leh­det pie­nem­mik­si ja hie­non­na ba­si­li­ka.

2. Se­koi­ta kas­vik­set ja lei­pä­pa­lat kul­hos­sa va­ro­vas­ti yh­teen.

3. Se­koi­ta kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään ja kaa­da sa­laa­tin pääl­le. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään tun­nin ver­ran.

4. Tar­joa sa­laat­ti al­ku­pa­la­na, li­suk­kee­na tai ke­vy­e­nä lou­naa­na.