4-6 annosta
6–8 viipaletta maalaisleipää
1 keskikokoinen kurkku
noin 300 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
noin 1 dl mustia oliiveja
1 ruukku rucolaa
1 ruukku basilikaa
Kastike:
2 rkl punaviinietikkaa
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuutioi leipäviipaleet. Kuori kurkku ohuelti ja kuutioi. Halkaise tomaatit, leikkaa isot neljäksi lohkoksi. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Revi rucolan lehdet pienemmiksi ja hienonna basilika.
2. Sekoita kasvikset ja leipäpalat kulhossa varovasti yhteen.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada salaatin päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran.
4. Tarjoa salaatti alkupalana, lisukkeena tai kevyenä lounaana.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ