Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vaa­ja Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Koti ja keit­tiö 10/2016

Panzanella eli italialainen leipäsalaatti

Panzanella eli italialainen salaatti on mahtava tapa jalostaa edellisen päivän kuivahtanut leipä herkulliseksi ruoaksi.

4 an­nos­ta

4–6 rei­lua vii­pa­let­ta kui­vah­ta­nut­ta maa­lais­lei­pää

500 g (kir­sik­ka)to­maat­te­ja

1 kurk­ku

2 rkl pie­niä kap­rik­sia

2 dl mus­tia ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1 prk (200/150 g) ton­ni­ka­laa öl­jys­sän.

1 dl ba­si­li­kan­leh­tiä

Kas­ti­ke:

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl suo­laa

2 tl so­ke­ria

muu­ta­ma kier­ros mus­ta-pip­pu­ria myl­lys­tä

1 ½ dl hy­vää olii­vi­öl­jyä

1. Tee en­sin kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Lai­ta ne kul­hoon vii­nie­ti­kan, suo­lan ja so­ke­rin kans­sa. An­na maus­tua noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää jouk­koon mus­ta­pip­pu­ri ja öl­jy.

2. Kuu­ti­oi lei­pä ja lai­ta pa­lat kul­hoon vii­nie­tik­ka­kas­tik­kee­seen. An­na lei­vän maus­tua sil­lä ai­kaa, kun pa­loit­te­let muut ai­neet.

3. Puo­li­ta to­maa­tit. Kuo­ri kurk­ku ha­lu­tes­sa­si ja kuu­ti­oi se. Lai­ta kas­vik­set lei­pä­pa­lo­jen jouk­koon kap­ris­ten ja olii­vien kans­sa. An­na maus­tua vii­le­äs­sä noin tun­ti. Li­sää sa­laat­tiin ton­ni­ka­la ja ba­si­li­kan­leh­det juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Vii­ni­suo­si­tus:

He­del­mäi­nen ja ke­pe­än maus­tei­nen Vil­la An­ti­no­ri Bi­an­co 2015, Tos­ca­na, 10,98 e

Lue Myös

Merisuolavoi

Norjalainen omenaherkku saa veden kielelle

Sitruunaperunat

Merisuolavoi

Norjalainen omenaherkku saa veden kielelle

Sitruunaperunat

Paahdetut pähkinäiset palsternakat

Pappa al pomodoro – leivällä suurustettu tomaattikeitto

Paahdetut valkosipulit

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Pasta alla Siciliana

Caffé affogato

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Pasta alla Siciliana

Caffé affogato

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.