Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvaaja Kirsi-Marja Savola
Viinisuositus Sari Sirén
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
4–6 reilua viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
500 g (kirsikka)tomaatteja
1 kurkku
2 rkl pieniä kapriksia
2 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 prk (200/150 g) tonnikalaa öljyssän.
1 dl basilikanlehtiä
Kastike:
1 pieni punasipuli
1–2 valkosipulinkynttä
3 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
muutama kierros musta-pippuria myllystä
1 ½ dl hyvää oliiviöljyä
1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne kulhoon viinietikan, suolan ja sokerin kanssa. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon mustapippuri ja öljy.
2. Kuutioi leipä ja laita palat kulhoon viinietikkakastikkeeseen. Anna leivän maustua sillä aikaa, kun paloittelet muut aineet.
3. Puolita tomaatit. Kuori kurkku halutessasi ja kuutioi se. Laita kasvikset leipäpalojen joukkoon kapristen ja oliivien kanssa. Anna maustua viileässä noin tunti. Lisää salaattiin tonnikala ja basilikanlehdet juuri ennen tarjoilua.
Viinisuositus:
Hedelmäinen ja kepeän mausteinen Villa Antinori Bianco 2015, Toscana, 10,98 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2