Koti ja keittiö 1-2/2011 KUVA REETTA PASANEN
12–14 pikkupannukakkua
2 munaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl voisulaa
Paistamiseen:
voita tai öljyä
Sitruunavaahto:
75 g voita
1 dl sokeria
3/4 dl sitruunamehua
2 munaa
1. Valmista ensin sitruunavaahto. Mittaa kattilaan voi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna niin, että sokeri ja voi sulavat. Ota kattila pois levyltä ja lisää munat vatkaten.
2. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna noin 5 minuuttia samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Anna vaahdon jäähtyä.
3. Tee pannukakut. Sekoita kulhossa munat, kermaviili ja maito. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen voisulan kanssa. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi.
4. Kuumenna voi-öljyseos esimerkiksi pienellä blinipannulla tai ohukaispannulla ja nostele taikinaa pannulle. Paista pannukakut kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
5. Tarjoile pannarit sitruunavaahdon kanssa.
Hyvä tietää: Sitruunamehu irtoaa paremmin hedelmälihasta, jos kierittelee sitruunaa kovaa pöytäpintaa vasten ennen puristamista.
Valmistusaika: noin 25 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2