Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vaa­ja Fa­bi­an Björk

Panna­ri­kää­re­torttu

Ruotsalaisen keittokirjailija Anna Bergenströmin versiossa arkinen peltipannari saa makulisää kermasta. Se kiepahtaa maukkaalle rullalle hillon kanssa.

Val­mis­tu­sai­neet

Noin 12 pa­laa

75 g voi­ta

7 dl ke­vyt­mai­toa

1 dl ker­maa

2 isoa mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl kar­de­mum­maa

1/2 tl suo­laa

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

2 dl kuo­hu­ker­maa

(to­mu­so­ke­ria)

2 dl va­del­ma­hil­loa

4 dl mar­jo­ja

Val­mis­tu­soh­jeet:

1. Su­la­ta voi. Mit­taa kul­hoon mai­to ja vat­kaa jouk­koon mu­nat. Li­sää lo­put ai­neet ja voi­su­la. An­na tai­ki­nan ta­saan­tua vii­le­äs­sä 15–30 mi­nuut­tia.

2. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 35 mi­nuut­tia.

3. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si to­mu­so­ke­ril­la. Täy­tä pan­na­ri ker­ma­vaah­dol­la ja hil­lol­la. Tar­joa lo­pun ker­ma­vaah­don, hil­lon ja mar­jo­jen kans­sa.

Vink­ki! Käy­tä ker­ma­vaah­don si­jaan va­nil­ja­jää­te­löä.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 mi­nuut­tia + 50 mi­nuut­tia

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 16 eu­roa