Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Pannari ja sienisalaatti

Sekoita pannu­kak­ku­taikina. Voitele ympyrä-tai neliövuoka ja kaada taikina siihen...

(6–8:lle)

5 dl mai­toa

2 1/2 dl maus­tet­tua ruo­ka­ker­maa (3 juus­toa)

1 prk (250 g) Ri­cot­ta -tuo­re­juus­toa

2 ka­nan­mu­naa

3 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

Pääl­le:

200 g ohut­ta pe­ko­nia

200 g kan­ta­rel­le­ja tai mus­tia tor­vi­sie­niä

1 kel­ta­si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 dl sa­laat­ti­se­koi­tus­ta

2–3 rkl kar­ke­ak­si sil­put­tua til­liä

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä

Tar­joi­luun:

1/2 dl ruo­ka­öl­jyä

1 1/2 rkl bal­sa­mi­coa

1 val­ko­si­pu­lin kyn­si

rou­hit­tua suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria

1. Se­koi­ta pan­nu­kak­ku­tai­ki­na

2. Voi­te­le ym­py­rä-tai ne­li­ö­vuo­ka ja kaa­da tai­ki­na sii­hen.

3. Pais­ta 200 as­tees­sa puo­li tun­tia, kun­nes tai­ki­na on kiin­te­ää. Jääh­dy­tä.

4. Kuu­ti­oi pe­ko­ni ja sie­net. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­lit. Pais­ta pe­ko­ni ra­pe­ak­si pan­nul­la ja nos­ta si­vuun ta­lous­pa­pe­ril­le. Kuul­lo­ta öl­jys­sä sie­net ja si­pu­li­sil­put. Nos­ta jääh­ty­mään.

4. Yh­dis­tä sa­laat­ti­ai­nek­set. Val­mis­ta kas­ti­ke yh­dis­tä­mäl­lä muut ai­nek­set murs­kat­tuun val­ko­si­pu­liin.

5. Tar­joa sa­laa­tin kans­sa.