Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Paistetut scampit salaattipedillä

12–16 jät­ti­kat­ka­ra­vun pyrs­töä tai noin 350 g iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

3 kyp­sää avo­ka­doa

1 sit­ruu­nan mehu

2 ruuk­kua roo­man­sa­laat­tia

2 Gem- tai ba­by­sa­laat­tia

ri­paus suo­laa ja ca­yen­ne­pip­pu­ria

Kas­ti­ke:

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

2 kel­tu­ais­ta

1 rkl vii­nie­tik­kaa

1 1/2 tl di­jon­si­nap­pia

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si murs­kat­tu­na

1 tl suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 dl öl­jyä

1 dl luon­non­jo­gurt­tia

Li­säk­si:

2 dl pan­nul­la paah­det­tu­ja kur­pit­san­sie­me­niä

1. Puo­li­ta kuo­ri­tut avo­ka­dot, pois­ta kivi ja vii­pa­loi he­del­mä­li­ha. Pu­ris­ta pääl­le sit­ruu­na­me­hu.

2. Puh­dis­ta ja revi sa­laa­tit ja lai­ta ne sa­laat­ti­kul­hoon.

3. Se­koi­ta kas­ti­ke­ai­nek­set kes­ke­nään öl­jyä ja jo­gurt­tia lu­kuun ot­ta­mat­ta. Li­sää se­ok­seen öl­jy ohu­e­na nau­ha­na koko ajan voi­mak­kaas­ti se­koit­ta­en. Li­sää lo­puk­si jo­gurt­ti.

4. Pais­ta scam­pit vois­sa ja maus­ta ke­vy­es­ti suo­lal­la ja ca­yen­ne­pip­pu­ril­la.

5. Va­lu­ta kas­ti­ke sa­laa­til­le. Li­sää pääl­le avo­ka­do­vii­pa­leet, kur­pit­san­sie­me­net ja scam­pit. Tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ