Koti ja keittiö 05/05
12–16 jättikatkaravun pyrstöä tai noin 350 g isoja katkarapuja
3 kypsää avokadoa
1 sitruunan mehu
2 ruukkua roomansalaattia
2 Gem- tai babysalaattia
ripaus suolaa ja cayennepippuria
Kastike:
1 dl parmesaaniraastetta
2 keltuaista
1 rkl viinietikkaa
1 1/2 tl dijonsinappia
1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl suolaa ja mustapippuria myllystä
2 dl öljyä
1 dl luonnonjogurttia
Lisäksi:
2 dl pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä
1. Puolita kuoritut avokadot, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Purista päälle sitruunamehu.
2. Puhdista ja revi salaatit ja laita ne salaattikulhoon.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään öljyä ja jogurttia lukuun ottamatta. Lisää seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi jogurtti.
4. Paista scampit voissa ja mausta kevyesti suolalla ja cayennepippurilla.
5. Valuta kastike salaatille. Lisää päälle avokadoviipaleet, kurpitsansiemenet ja scampit. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2