Koti ja keittiö 10/06
(4:lle)
400 g puhkottuja ja huuhdottuja neulamuikkuja
suolaa
2 dl ruisjauhoja
Paistamiseen:
2 rkl öljyä + 1 rkl voita
Palsternakkapyree:
600 g palsternakkaa
8 keskikokoista jauhoista perunaa
1 pieni sipuli
noin 1 dl ranskankermaa
suolaa maun mukaan
ripaus mustapippuria
1. Suolaa huuhdotut muikut ja kierittele ne ruisjauhoissa.
2. Kuumenna pannu ja paista kalat molemmin puolin kypsiksi voin ja öljyn seoksessa.
3. Kuori ja viipaloi palsternakat, kierittele palat öljytilkassa ja paahda ne uunissa 225 asteessa kypsiksi, eli 30–40 minuuttia.
4. Kuori ja lohko perunat ja sipuli ja keitä ne vähässä vedessä kypsiksi. Painele muhennokseksi survimella.
5. Soseuta paahtuneet, kypsät palsternakat sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää sekaan ranskankerma.
6. Yhdistä peruna- ja palsternakkaseokset, mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoa lämpimänä paistettujen muikkujen ja etikkapunajuurien kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2