Koti ja keittiö 04/05
8 suurta ahvenfileetä
suolaa
pippuria
voita tai öljyä
Sitruunamelissavoi:
100 g voita
3/4 dl silputtua sitruunamelissaa
Lisäksi:
1 fenkoli
1 rkl öljyä
1/2 dl pernodia tai vermuttia
1/2 tl murskattuja kuminansiemeniä
suolaa
mustapippuria
rucolaa
1. Valmista ensin yrttivoi. Anna voin pehmetä hieman huoneenlämmössä. Sekoita siihen silputtu sitruunamelissa. Muotoile voi tangoksi ja kääri se voipaperiin. Anna kovettua jääkaapissa.
2. Halkaise fenkoli ja poista siitä kova kanta ja tupsullinen yläosa. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä fenkolia muutama minuutti. Älä anna fenkolin saada väriä.
3. Lisää pannuun pernod ja murskatut kuminansiemenet. Hauduta fenkolia kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
4. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja paista ne vois- sa tai öljyssä pannussa, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Tarjoile kalafileet yrttivoin ja fenkolisuikaleiden kanssa. Koristele annokset rucolalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2