Artikkeli

Koti ja keit­tiö 04/05

Paistetut ahvenet ja sitruu­na­me­lis­savoi

Valmista ensin yrttivoi. Anna voin pehmetä hieman huoneenlämmössä. Sekoita siihen silputtu sitruunamelissa...

8 suur­ta ah­ven­fi­lee­tä

suo­laa

pip­pu­ria

voi­ta tai öl­jyä

Sit­ruu­na­me­lis­sa­voi:

100 g voi­ta

3/4 dl sil­put­tua sit­ruu­na­me­lis­saa

Li­säk­si:

1 fen­ko­li

1 rkl öl­jyä

1/2 dl per­no­dia tai ver­mut­tia

1/2 tl murs­kat­tu­ja ku­mi­nan­sie­me­niä

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

ru­co­laa

1. Val­mis­ta en­sin yrt­ti­voi. An­na voin peh­me­tä hie­man huo­neen­läm­mös­sä. Se­koi­ta sii­hen sil­put­tu sit­ruu­na­me­lis­sa. Muo­toi­le voi tan­gok­si ja kää­ri se voi­pa­pe­riin. An­na ko­vet­tua jää­kaa­pis­sa.

2. Hal­kai­se fen­ko­li ja pois­ta sii­tä kova kan­ta ja tup­sul­li­nen ylä­o­sa. Leik­kaa fen­ko­li ohuik­si sui­ka­leik­si. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta sii­nä fen­ko­lia muu­ta­ma mi­nuut­ti. Älä an­na fen­ko­lin saa­da vä­riä.

3. Li­sää pan­nuun per­nod ja murs­ka­tut ku­mi­nan­sie­me­net. Hau­du­ta fen­ko­lia kan­nen al­la noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes se on peh­me­ää. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Maus­ta ka­la­fi­leet suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja pais­ta ne vois- sa tai öl­jys­sä pan­nus­sa, kun­nes ne saa­vat kul­lan­rus­ke­an vä­rin. Tar­joi­le ka­la­fi­leet yrt­ti­voin ja fen­ko­li­sui­ka­lei­den kans­sa. Ko­ris­te­le an­nok­set ru­co­lal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ