Koti ja Keittiö 04/07
noin 600 g puhdistettua naudan tai lampaanmaksaa
1/2-1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 tl suolaa
Sipuli-sienipeti:
150 g pieniä herkkusieniä
2 keltasipulia
1 1/2 dl marsalaviiniä
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Tarjoiluun:
villirucolaa
1. Poista maksasta kalvot, huuhdo ja kuivaa se talouspaperilla. Viipaloi maksa. Pyörittele maksaviipaleet jauhojen, suolan ja pippurin seoksessa. Nosta sivuun.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu oliiviöljyssä pehmeäksi. Pilko herkkusienet ja lisää ne sipulin joukkoon. Paista edelleen pari minuuttia.
3. Kaada sekaan marsalaviini ja anna kiehahtaa, keitä hiljalleen pari–kolme minuuttia. Maista ja mausta suolalla. Alenna lämpötilaa ja pidä seos lämpimänä.
4. Lisää toiselle pannulle voita ja paista siinä jauhotetut maksaviipaleet kypsiksi molemmin puolin.
5. Kumoa sieni-sipuliseos reunalliseen tarjoiluvuokaan, nosta päälle paistetut maksaviipaleet ja viimeistele ruoka villirucolalla. Nauti heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2