Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Grillipizza
20 min . helppo . noin 18 e
4 annosta
1 pkt (600 g) tuorepizzataikinaa
oliiviöljyä
Päällys:
1 prk (120 g) smetanaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl raastettua piparjuurta
½ tl mustapippuria myllystä
200 g kylmäsavustettua lohta
1 annos mummonkurkkuja (ohje vieressä)
Lisäksi:
marinoitua punasipulia, tilliä, mätiä
1. Muotoile taikinasta neljä pizzapohjaa. Sipaise niille kevyesti öljyä. Paista molemmilta puolilta grillissä, kunnes pohja on juuri ja juuri kypsä.
2. Mausta smetana sitruunamehulla, sitruunan kuoriraasteella, piparjuurella ja pippurilla. Levitä pizzoille. Nosta päälle lohta, kurkkua, sipulia, tilliä ja halutessasi mätiä. Tarjoile heti.
Vinkki: Pizzataikinapakkauksessa olevan tomaattikastikkeen voi käyttää pastaan tai keittoon.
Mummonkurkut
10 min . helppo . 1,5 e
4 annosta
1 kurkku
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 ½ dl vettä
½ dl väkiviinaetikkaa
2 rkl hienonnettua tilliä
1. Viipaloi kurkku. Laita se kulhoon.
2. Sekoita sokeri, suola, vesi ja etikka. Kaada kurkkujen joukkoon tillin kanssa. Laita kansi päälle ja hölskytä hyvin.
Photography: Reetta Pasanen
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2