Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Paista herkullinen lohipizza grillissä

Grillattu pizza on parhaimmillaan vastapaistettuna. Pizzan juju on siinä, että täytteet ladotaan kypsälle pohjalle. Tämän skandinaavisen pizzan päällä on sitruunaista smetanaa, kylmäsavulohta ja mummonkurkkuja.

Gril­li­piz­za

20 min . help­po . noin 18 e

4 an­nos­ta

1 pkt (600 g) tuo­re­piz­za­tai­ki­naa

olii­vi­öl­jyä

Pääl­lys:

1 prk (120 g) sme­ta­naa

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1 tl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

200 g kyl­mä­sa­vus­tet­tua loh­ta

1 an­nos mum­mon­kurk­ku­ja (oh­je vie­res­sä)

Li­säk­si:

ma­ri­noi­tua pu­na­si­pu­lia, til­liä, mä­tiä

1. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta nel­jä piz­za­poh­jaa. Si­pai­se niil­le ke­vy­es­ti öl­jyä. Pais­ta mo­lem­mil­ta puo­lil­ta gril­lis­sä, kun­nes poh­ja on juu­ri ja juu­ri kyp­sä.

2. Maus­ta sme­ta­na sit­ruu­na­me­hul­la, sit­ruu­nan kuo­ri­raas­teel­la, pi­par­juu­rel­la ja pip­pu­ril­la. Le­vi­tä piz­zoil­le. Nos­ta pääl­le loh­ta, kurk­kua, si­pu­lia, til­liä ja ha­lu­tes­sa­si mä­tiä. Tar­joi­le heti.

Vink­ki: Piz­za­tai­ki­na­pak­kauk­ses­sa ole­van to­maat­ti­kas­tik­keen voi käyt­tää pas­taan tai keit­toon.

Mum­mon­kur­kut

10 min . help­po . 1,5 e

4 an­nos­ta

1 kurk­ku

1 dl so­ke­ria

1 tl suo­laa

1 ½ dl vet­tä

½ dl vä­ki­vii­na­e­tik­kaa

2 rkl hie­non­net­tua til­liä

1. Vii­pa­loi kurk­ku. Lai­ta se kul­hoon.

2. Se­koi­ta so­ke­ri, suo­la, vesi ja etik­ka. Kaa­da kurk­ku­jen jouk­koon til­lin kans­sa. Lai­ta kan­si pääl­le ja höls­ky­tä hy­vin.

Photography: Reetta Pasanen