Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Fabian Björk
Viinisuositus Sari Sirén
4 annosta
Ainesosat:
8 päärynää tai omenaa
25 g voita
1 rkl fariinisokeria
Päällys:
50 g kylmää voita
2 rkl fariinisokeria
2 dl rouhittuja pähkinöitä ja manteleita
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta
Näin valmistat uunipäärynät:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita omenat ja päärynät. Poista siemenkodat ja leikkaa ristikkäisviillot. Laita hedelmät uuninkestävään vuokaan. Laita päälle voinokareita ja sokeria.
2. Esipaista hedelmiä uunissa 20 minuutin ajan.
3. Rouhi pähkinät ja mantelit. Mittaa voi, sokeri, siirappi, kerma ja jauhot kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes seos paksunee hieman. Sekoita joukkoon pähkinä-mantelirouhe.
4. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Levitä pähkinäseos hedelmille. Jatka paistamista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia, kunnes päällys muuttuu kauniin kullankeltaiseksi. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Viinisuositus: Makea, sitruksinen ja hunajainen Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja, 10,49 e 0,5 l.
Lue myös:
Haudutetut päärynät ja mascarponevanukas
Päärynä-mantelimasariinit
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2