Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Kuva Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tus Sari Sirén

Pähkinäseoksella päällystetyt uunipäärynät

Päivitä 70-luvun ihana herkku, uuniomenat, päärynöiden ja toscan kanssa syntisen ihanaksi jälkiruoaksi.

4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

8 pää­ry­nää tai ome­naa

25 g voi­ta

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

Pääl­lys:

50 g kyl­mää voi­ta

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 dl rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä ja man­te­lei­ta

2 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1 rkl ker­maa

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

Tar­joi­luun:

va­nil­ja­jää­te­löä tai va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

Näin val­mis­tat uu­ni­pää­ry­nät:

1. Läm­mi­tä uu­ni 200 as­tee­seen. Puo­li­ta ome­nat ja pää­ry­nät. Pois­ta sie­men­ko­dat ja leik­kaa ris­tik­käis­viil­lot. Lai­ta he­del­mät uu­nin­kes­tä­vään vuo­kaan. Lai­ta pääl­le voi­no­ka­rei­ta ja so­ke­ria.

2. Esi­pais­ta he­del­miä uu­nis­sa 20 mi­nuu­tin ajan.

3. Rou­hi päh­ki­nät ja man­te­lit. Mit­taa voi, so­ke­ri, sii­rap­pi, ker­ma ja jau­hot kat­ti­laan. Kei­tä se­koit­ta­en, kun­nes seos pak­su­nee hie­man. Se­koi­ta jouk­koon päh­ki­nä-man­te­li­rou­he.

4. Nos­ta uu­nin läm­pö­ti­la 225 as­tee­seen. Le­vi­tä päh­ki­nä­se­os he­del­mil­le. Jat­ka pais­ta­mis­ta uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes pääl­lys muut­tuu kau­niin kul­lan­kel­tai­sek­si. Tar­joa jää­te­lön tai va­nil­ja­kas­tik­keen kans­sa.

Vii­ni­suo­si­tus: Ma­kea, sit­ruk­si­nen ja hu­na­jai­nen Tor­res Flo­ra­lis Mos­ca­tel Oro, Es­pan­ja, 10,49 e 0,5 l.

Lue myös:

Hau­du­te­tut pää­ry­nät ja mas­car­po­ne­va­nu­kas

Pää­ry­nä-man­te­li­ma­sa­rii­nit

Pää­ry­näi­nen tos­ca­pii­ras

Lue Myös

Helpot ja herkulliset pullaritarit

Ihana Brownie sundae

Kolme ihanaa mansikkaherkkua

Helpot ja herkulliset pullaritarit

Ihana Brownie sundae

Kolme ihanaa mansikkaherkkua

Kahden kerroksen suklaamousse

5 herkullista reseptiä vadelmista

Suklaatäytteiset kerrosleivät

Banaanibrülee ja suklaagranola

Kaneli-kookosvanukkaat

Ihana Brownie sundae

Banaanibrülee ja suklaagranola

Kaneli-kookosvanukkaat

Ihana Brownie sundae

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2