KATRI SCHRÖDER • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
4 annosta
150 g ruusukaaleja
1 (noin 200 g) pieni romanesku- kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl täysjyväohraa (Torino)
1 tl kurkumaa
3 dl kasvislientä
1 dl saksanpähkinöitä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Sinappi-jogurttikastike:
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
1 rkl sinappia
ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa niistä kannat ohuesti ja tarvittaessa poista päällimmäiset lehdet. Halkaise suurimmat ruusukaalit ja jätä pienimmät kokonaisiksi. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
2. Kuumenna kattilan pohjalla ruokalusikallinen öljyä ja lisää joukkoon pilkotut kaalit. Kääntele hetken aikaa.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan loppu öljy ja hienonnetut sipulit, ohraryynit sekä kurkuma. Sekoittele hetken aikaa.
4. Lisää kattilaan kasvisliemi ja kypsennä noin 8 minuuttia, kunnes ohrat ovat kypsiä.
5. Mausta seos karkeaksi rouhituilla saksanpähkinöillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla sekä sitruunamehulla. Sekoita lopuksi koristeeksi hienonnettua lehtipersiljaa.
6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa lämpimän ohraton seurassa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2