Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/07

Pähki­nä­jää­dy­ke­kakku ja viikunoita glögisiirapissa

Pähki­nä­jää­dy­ke­kakku viimeistellään glögisiirapilla ja viikunoilla.

8 an­nos­ta

Poh­ja:

175 g pi­par­kak­ku­ja

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Jää­dy­ke­mas­sa:

6 kel­tu­ais­ta

1/2 dl so­ke­ria

4 dl vis­pi- tai kuo­hu­ker­maa

1/2 dl Ama­ret­to-li­köö­riä

1/2 dl kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

1/2 dl has­sel­päh­ki­nöi­tä

Glö­gi­sii­rap­pi:

2 dl so­ke­ria

4 dl vaa­le­aa glö­giä

1 va­nil­ja­tan­ko

200 g peh­mei­tä kui­vat­tu­ja vii­ku­noi­ta

1. Hie­non­na kek­sit ja se­koi­ta jouk­koon su­la­tet­tu ras­va. Pai­ne­le seos lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyn ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le.

2. Paah­da man­te­lit ja päh­ki­nät kui­val­la pan­nul­la, jääh­dy­tä ja rou­hi. Ri­pot­te­le rou­he kek­si­poh­jal­le.

3. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri te­räs­kul­hos­sa. Siir­rä seos ve­si­hau­teen pääl­le ja vat­kaa, kun­nes se sa­ke­nee. Ota kul­ho pois ve­si­hau­teen pääl­tä ja jääh­dy­tä seos vat­kaa­mal­la.

4. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää kel­tu­ais­se­ok­seen. Kaa­da jää­dy­ke­mas­sa vuo­kaan. An­na jää­tyä pa­kas­ti­mes­sa vä­hin­tään 4 tun­tia.

5. Mit­taa so­ke­ri ja glögi kat­ti­laan. Li­sää hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko ja kei­tä 10–20 mi­nuut­tia, kun­nes seos sa­ke­nee. Pois­ta va­nil­ja­tan­ko ja li­sää pa­loi­tel­lut vii­ku­nat. Hau­du­ta vie­lä 5 mi­nuut­tia ja an­na jääh­tyä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ