Koti ja keittiö 12/07
8 annosta
Pohja:
175 g piparkakkuja
50 g voita tai margariinia
Jäädykemassa:
6 keltuaista
1/2 dl sokeria
4 dl vispi- tai kuohukermaa
1/2 dl Amaretto-likööriä
1/2 dl kuorittuja manteleita
1/2 dl hasselpähkinöitä
Glögisiirappi:
2 dl sokeria
4 dl vaaleaa glögiä
1 vaniljatanko
200 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
1. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Paahda mantelit ja pähkinät kuivalla pannulla, jäähdytä ja rouhi. Ripottele rouhe keksipohjalle.
3. Vaahdota keltuaiset ja sokeri teräskulhossa. Siirrä seos vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes se sakenee. Ota kulho pois vesihauteen päältä ja jäähdytä seos vatkaamalla.
4. Vaahdota kerma ja lisää keltuaisseokseen. Kaada jäädykemassa vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
5. Mittaa sokeri ja glögi kattilaan. Lisää halkaistu vaniljatanko ja keitä 10–20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Poista vaniljatanko ja lisää paloitellut viikunat. Hauduta vielä 5 minuuttia ja anna jäähtyä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2