MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 6–7/2015
6–8 annosta
3 munaa
2 keltuaista
2 ½ dl sokeria
yhden vaniljatangon siemenet
250 g mascarponejuustoa
1 ½ dl maapähkinävoita
2 ½ dl vispikermaa
2 kpl (á 60 g) pähkinäsekoituslevyä (esim. Jannis)
1. Mittaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri sekä vaniljatangon siemenet teräskulhoon. Vatkaa vesihauteen päällä noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on paksua ja vaniljakastikemaista. Ota pois vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt.
2. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja maapähkinävoi.
3. Vaahdota kerma ja lisää vaahto varovasti seokseen.
4. Rouhi pähkinäsekoituslevyt.
5. Laita kerroksittain vuokaan jäätelömassaa ja rouhittua pähkinäsekoituslevyä.
6. Anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia.
7. Tarjoa sellaisenaan tai suolakinuskin kera
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2