Pähkinäinen savukalasalaatti ja tamarindikastike
Martti Järvi
Suvi Rüster
Pähkinäistä savukalasalaattia ja tamarindikastiketta
30 min . helppo . 25 e
4 annosta
500 g porkkanoita
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
1 ruukku thai-basilikaa
1 sitruunaruoho
1 chili
1 dl cashewpähkinöitä
½ dl kookoslastuja
300 g savustettua lohta, taimenta tai nieriää
Tamarindikastike:
4 rkl tamarinditahnaa
2 rkl limetin mehua
2 rkl ruokosokeria
½ tl jauhettua chiliä
1 rkl kalakastiketta
ripaus suolaa
1. Pese ja kuori porkkanat, leikkaa paloiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat tuntuvat kypsiltä.
2. Hienonna basilika. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros pois, huuhtele ja hienonna. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne hieman ruskistuvat.
3. Levitä laakealle vadille porkkanoita, basilikaa, sitruunaruohoa, chiliä, cashewpähkinöitä ja kookoslastuja. Revi päälle savukalaa.
4. Sekoita tamarindikastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
Pähkinäinen savukalasalaatti ja tamarindikastike
Martti Järvi
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Fabian Björk
Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.
Martti Järvi
Mehevän kantarelligaleten salaisuus on gruyerejuustossa, jota sekoitetaan pohjataikinaan ja täytteeseen. Juuston ansiosta pohjasta tulee maukas ja rasvaisen rapea. Rouskuva fenkoli tuo täytteeseen anismaista makua, joka sopii erinomaisesti kantarelliin.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2