Koti ja keittiö 9/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
n. 8 palaa
400 g (1 pkt) murotaikinaa
Täyte:
n. 6 luumua
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 tl kanelia
100 g rouhittuja pistaasi- tai saksanpähkinöitä
1. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi ja painele se noin 22 cm kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat.
2. Nosta vuoka jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
3. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
4. Aseta reilu pala leivinpaperia piirakkapohjan päälle ja kaada leivinpaperille kuivia herneitä. Tämä estää reunoja valahtamasta paistamisen aikana.
5. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista leivinpaperi herneineen. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
6. Puolita luumut ja poista kivet. Luumujen koko vaihtelee, joten kannattaa varata muutama ylimääräinen luumu.
7. Mittaa munat, kerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa seos tasaiseksi.
8. Lisää joukkoon kaneli ja pähkinät.
9. Kaada seos piirakkapohjalle.
10. Asettele luumut täytteen päälle leikkauspinta alaspäin.
11. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Valmistusaika: 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2