Koti ja keittiö 9/2011 KUVA SANNA PEURAKOSKI
n. 8 palaa
400 g (1 pkt) murotaikinaa
Täyte:
n. 6 luumua
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 tl kanelia
100 g rouhittuja pistaasi- tai saksanpähkinöitä
1. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi ja painele se noin 22 cm kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat.
2. Nosta vuoka jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
3. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
4. Aseta reilu pala leivinpaperia piirakkapohjan päälle ja kaada leivinpaperille kuivia herneitä. Tämä estää reunoja valahtamasta paistamisen aikana.
5. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista leivinpaperi herneineen. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
6. Puolita luumut ja poista kivet. Luumujen koko vaihtelee, joten kannattaa varata muutama ylimääräinen luumu.
7. Mittaa munat, kerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa seos tasaiseksi.
8. Lisää joukkoon kaneli ja pähkinät.
9. Kaada seos piirakkapohjalle.
10. Asettele luumut täytteen päälle leikkauspinta alaspäin.
11. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Valmistusaika: 1 t
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Vincent Munier joutuu seuraamaan joskus päiväkausia pelkkiä jälkiä, ennen kuin hän näkee aran arktisen suden.
Vincent Munier
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.