Koti ja keittiö 10/2010 Mari Harjula Kuvat Arto Vuohelainen
4 pientä leipää
2 1/2 dl vettä + 2 1/2 dl
maustamatonta jogurttia
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa, 4 rkl hunajaa
1 dl ruisjauhoja, 1 dl grahamjauhoja, 9–10 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
1 dl saksanpähkinöitä ja
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuina
1 dl rusinoita ja 200 g pehmeitä,
kuivattuja aprikooseja pilkottuina
1. Valmista taikina perusohjeella. Lisää lopuksi pähkinät ja hedelmät.
2. Muotoile leivistä pitkänomaiset ja suippokärkiset pyörittelemällä leipiä edestakaisin päädyistä puristamalla. Leikkaa kohotettuihin leipiin terävällä veitsellä viiltoja pitkittäin. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmistusaika: noin 30 min + kohotusajat noin 1 t + paistoaika noin 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2