Koti ja keittiö 10/09
12 kpl
125 g voita tai margariinia
2 dl ruokokidesokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1/2 tl kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl maitoa
1 dl rouhittuja hassel- tai pistaasipähkinöitä
Kuorrutus:
150 g voita
4 dl ruokotomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kuumaa vettä
Päälle:
mantelilastuja
wienernougatrouhetta (Fazer)
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Rouhi pähkinät ja pyöräytä taikinaan.
2. Jaa seos muffinivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Valmista kuorrute. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja kuuma vesi ja vatkaa, kunnes seos on pehmeää ja kermaista.
4. Pursota tai levitä kuorrutus lastalla muffinien päälle. Ripottele päälle mantelilastuja ja wienernougatrouhetta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2