SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 9/2015
4 annosta
400 g riisinuudeleita
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
noin 5 cm inkivääriä
2 chilipalkoa
2 porkkanaa
2 kypsää broilerin rintafileetä
1 pkt kiinteää tofua
noin ¾ dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl ituja
½–1 dl thaimaalaista kalakastiketta
(3 rkl tamarindikastiketta)
2 limetin mehu
Tarjoiluun:
suolapähkinöitä, korianteria
1. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Huuhtele ne runsaalla kylmällä vedellä.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi chilit, poista niistä siemenet ja kannat. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Viipaloi broilerit ja kuutioi tofu.
3. Kuullota kaikkia kasviksia öljyssä muutama minuutti sekoittaen. Riko munat pannulle ja paista ne kokkeliksi.
4. Lisää joukkoon nuudelit ja broilerin palat. Lisää tarvittaessa öljyä. Jatka paistamista muutama minuutti.
5. Lisää tofu, kalakastike, tamarindi ja limettimehu. Kääntele sekaisin. Viimeistele iduilla. Tarjoa suolapähkinöiden ja korianterin kanssa.
Viinisuositus: Puolikuiva, makean sitruksinen ja mausteinen Pfaff Pinot Gris 2013, Ranska, 12,99 e tai kevyt ja yrttinen Singha lager-olut, Thaimaa, 2,49 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2