Murea ja maukas lampaanliha kuuluu monen pääsiäispöytään.
Marinointi lisää mureutta ja antaa lihalle makua. Voimakkaan makuisen lampaanlihan mausteeksi sopivat erinomaisesti valkosipuli ja yrtit kuten rosmariini, timjami, minttu, oregano ja salvia.
Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluukin usein valkosipulilla ja yrteillä maustettu reisiluullinen lampaanpaisti. Myös hunaja-kahvimarinadi antaa lampaanpaistille pikantin maun.
Hanki pakastettu paisti ajoissa, koska sen sulatus vie joulukinkun lailla aikaa. Kypsennä paisti uunissa miedossa lämmössä. Jos haluat sisältä hieman vaaleanpunaisen paistin, sisälämpötila saa jäädä 65-70 asteeseen. Jos taas pidät täysin kypsästä paistista, anna sisälämpötilan nousta 75-80 asteeseen.
Perinteisen paistin sijaan pääsiäispöytään sopii myös esimerkiksi lampaan paahtopaisti ja paprika-aioli(kuvassa), jonka lisukkeeksi sopivat pinaatti-bulgurpilahvi ja halloumi-parsasalaatti.
Sitruunaiset lampaankyljykset ja minttu-fetakastike on herkullinen ja helposti valmistettava lammasruoka. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi tomaattibulgurrisottoa.
Minttu-rosmariinimarinoidut lampaan sisäfileet ja vihreä pesto ovat hienostunutta tarjottavaa.
Maistuvia lammasruokia ovat myös lammassaslikit eli lammasvartaat ja tomaatilla täytetty lammasmureke.
MARI HARJULA
KUVA ULLAMAIJA HÄNNINEN
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ