Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Pääsiäisen maukkaat lammasruoat

Mu­rea ja mau­kas lam­paan­li­ha kuu­luu mo­nen pää­si­äis­pöy­tään. Ma­ri­noin­ti li­sää mu­reut­ta ja an­taa li­hal­le ma­kua. Voi­mak­kaan ma­kui­sen lam­paan­li­han maus­teek­si so­pi­vat eri­no­mai­ses­ti val­ko­si­pu­li ja yr­tit ku­ten ros­ma­rii­ni, tim­ja­mi, mint­tu, ore­ga­no ja sal­via.

Mu­rea ja mau­kas lam­paan­li­ha kuu­luu mo­nen pää­si­äis­pöy­tään. Ma­ri­noin­ti li­sää mu­reut­ta ja an­taa li­hal­le ma­kua.  Voi­mak­kaan ma­kui­sen lam­paan­li­han maus­teek­si so­pi­vat eri­no­mai­ses­ti val­ko­si­pu­li ja yr­tit ku­ten ros­ma­rii­ni, tim­ja­mi, mint­tu, ore­ga­no ja sal­via.

 

Pe­rin­tei­seen pää­si­äis­pöy­tään kuu­luu usein val­ko­si­pu­lil­la ja yr­teil­lä maus­tet­tu rei­si­luul­li­nen lam­paan­pais­ti. Myös hu­na­ja-kah­vi­ma­ri­na­di  an­taa lam­paan­pais­til­le pi­kan­tin maun. Han­ki pa­kas­tet­tu pais­ti ajois­sa, kos­ka sen su­la­tus vie jou­lu­kin­kun lail­la ai­kaa.   Kyp­sen­nä pais­ti uu­nis­sa mie­dos­sa läm­mös­sä. Jos ha­lu­at si­säl­tä hie­man vaa­le­an­pu­nai­sen pais­tin, si­sä­läm­pö­ti­la saa jää­dä 65–70 as­tee­seen. Jos taas pi­dät täy­sin kyp­säs­tä pais­tis­ta, an­na si­sä­läm­pö­ti­lan nous­ta 75–80 as­tee­seen.   Pe­rin­tei­sen pais­tin si­jaan pää­si­äis­pöy­tään so­pii myös lam­paan mu­rea paah­to­pais­ti, joka val­mis­tuu no­pe­as­ti. Ko­kei­le esi­mer­kik­si lam­paan paah­to­pais­tia ja pap­ri­ka-ai­o­lia ja  jon­ka li­suk­keek­si so­pi­va pi­naat­ti­bul­gu­ri ja hal­lou­mi-par­sa­sa­laat­ti.  Mau­kas­ta tar­jot­ta­vaa on myös lam­paan paah­to­pais­ti ja ha­ris­sa­maus­te­voi, joka tar­jo­taan yrt­ti­ri­so­ton kera.   Paah­det­tu ka­rit­san kare  paah­de­taan uu­nis­sa ja tar­joil­laan kap­rik­sil­la ri­kas­te­tun mint­tu­pes­ton kera. Sit­ruu­nai­set lam­paan­kyl­jyk­set ja mint­tu-fe­ta­kas­ti­ke  on her­kul­li­nen ja hel­pos­ti val­mis­tet­ta­va lam­mas­ruo­ka.   Mint­tu-ros­ma­rii­ni­ma­ri­noi­dut lam­paan si­sä­fi­leet ja vih­reä pes­to ovat hie­nos­tu­nut­ta tar­jot­ta­vaa. Pu­na­vii­ni­lie­mes­sä me­he­vik­si hau­du­te­tut ka­rit­san­pot­kat  tar­jo­taan tim­ja­mil­la maus­te­tun ri­so­ton kera.    Mais­tu­via lam­mas­ruo­kia ovat myös lam­mas-ko­fy­a­var­taat  ja to­maa­til­la täy­tet­ty lam­mas­mu­re­ke.  

Lue Myös

5 x maukkaimmat kasvisruoat, jotka pitävät nälän loitolla

Juhlavia herkkuja kananmunasta

5 x bliniviini

5 x maukkaimmat kasvisruoat, jotka pitävät nälän loitolla

Juhlavia herkkuja kananmunasta

5 x bliniviini

Hyödynnä lampaan rippeet

Parhaat yrtit ruuanlaittoon

Espanjalaiset punaviinit - asiantuntijan vinkit

Pääsiäisen raikkaat rahkaherkut

Juhlavia herkkuja kananmunasta

Tiesitkö tätä kananmunasta?

Pääsiäisen raikkaat rahkaherkut

Juhlavia herkkuja kananmunasta

Tiesitkö tätä kananmunasta?

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2