Murea ja maukas lampaanliha kuuluu monen pääsiäispöytään. Marinointi lisää mureutta ja antaa lihalle makua. Voimakkaan makuisen lampaanlihan mausteeksi sopivat erinomaisesti valkosipuli ja yrtit kuten rosmariini, timjami, minttu, oregano ja salvia.
Murea ja maukas lampaanliha kuuluu monen pääsiäispöytään. Marinointi lisää mureutta ja antaa lihalle makua. Voimakkaan makuisen lampaanlihan mausteeksi sopivat erinomaisesti valkosipuli ja yrtit kuten rosmariini, timjami, minttu, oregano ja salvia.
Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluu usein valkosipulilla ja yrteillä maustettu reisiluullinen lampaanpaisti. Myös hunaja-kahvimarinadi antaa lampaanpaistille pikantin maun. Hanki pakastettu paisti ajoissa, koska sen sulatus vie joulukinkun lailla aikaa. Kypsennä paisti uunissa miedossa lämmössä. Jos haluat sisältä hieman vaaleanpunaisen paistin, sisälämpötila saa jäädä 65–70 asteeseen. Jos taas pidät täysin kypsästä paistista, anna sisälämpötilan nousta 75–80 asteeseen. Perinteisen paistin sijaan pääsiäispöytään sopii myös lampaan murea paahtopaisti, joka valmistuu nopeasti. Kokeile esimerkiksi lampaan paahtopaistia ja paprika-aiolia ja jonka lisukkeeksi sopiva pinaattibulguri ja halloumi-parsasalaatti. Maukasta tarjottavaa on myös lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi, joka tarjotaan yrttirisoton kera. Paahdettu karitsan kare paahdetaan uunissa ja tarjoillaan kapriksilla rikastetun minttupeston kera. Sitruunaiset lampaankyljykset ja minttu-fetakastike on herkullinen ja helposti valmistettava lammasruoka. Minttu-rosmariinimarinoidut lampaan sisäfileet ja vihreä pesto ovat hienostunutta tarjottavaa. Punaviiniliemessä meheviksi haudutetut karitsanpotkat tarjotaan timjamilla maustetun risoton kera. Maistuvia lammasruokia ovat myös lammas-kofyavartaat ja tomaatilla täytetty lammasmureke.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2