Mari Harjula Kuvat Arto VuohelainenKoti jakeittiö 4/2012
4 annosta
4 viipaletta hedelmäistä
leipää (mielellään tummahkoa)
150 g vuohenjuustoa
50 g saksanpähkinöitä
hunajaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta kirveliä
Karamellisoitu sipuli:
25 g voita
2 punasipulia
noin 2 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
tilkka vettä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua
mustapippuria
1. Valmista ensin karamellisoitu sipuli. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Sulata voi pannulla, lisää sipulit ja kuullota niitä hetki. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää punaviinietikka. Anna hautua, kunnes neste on haihtunut. Lisää tilkka vettä ja mausteet. Anna hautua vielä vähän aikaa välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
3. Leikkaa leipäviipaleet kahtia. Viipaloi vuohenjuusto. Rouhi pähkinät.
4. Paahda leipäviipaleita kuivalla pannulla molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja rapeutta pintaan. Voit paahtaa leivät myös uunissa 200 asteessa leivinpaperilla pellillä, noin 5–10 minuuttia.
5. Paista vuohenjuustoviipaleet kevyesti molemmin puolin pannulla ja asettele leipien päälle. Laita vuohenjuuston päälle vielä sipuleita, valuta hunajaa ja ripottele saksanpähkinöitä. Rouhi päälle mustapippuria ja koristele kirvelillä. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2