SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT SANNA PEURAKOSKI KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
n. 12 palaa
1 päärynä
2 munaa
1 ½ dl fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
sulatettuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
Kuorrutus:
75 g voita
1 ½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa
n. 2 ½ dl pähkinöitä ja manteleita
1. Kuori ja kuutioi päärynä. Laita se hetkeksi sivuun.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen rasvasula. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne puuhaarukalla vuorotellen kerman kanssa muiden aineiden joukkoon.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 20 x 30 cm). Ripottele päälle päärynänpalat. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on puolikypsä.
4. Tee kuorrutus pohjan paistuessa. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja sekoittele keskilämmöllä, kunnes kuorrutus paksuuntuu.
5. Levitä kuorrutus puolikypsälle kakulle. Jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kakkupohja on kypsä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2