Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Paahtopaisti-kuskussalaatti

Valmista ensin kastike sekoittamalla kermaviiliin piparjuuritahna. Laita jääkaappiin maustumaan...

400 g paah­to­pais­tia

200 g täys­jy­vä­kus­ku­sia

2 rkl pie­niä kap­rik­sia

3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

3 rkl olii­vi­öl­jyä

puo­len sit­ruu­nan mehu

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

1 ruuk­ku jää­sa­laat­tia

1/4 can­ta­lou­pe­me­lo­nia

Kas­ti­ke:

2 dl ker­ma­vii­liä

1 tl pi­par­juu­ri­tah­naa

1. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la ker­ma­vii­liin pi­par­juu­ri­tah­na. Lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan.

2. Kyp­sen­nä kus­kus pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. An­na sen jääh­tyä het­ken. Li­sää kus­ku­siin kap­rik­set, per­sil­ja, olii­vi­öl­jy, sit­ruu­na­me­hu ja suo­la sekä hie­man mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä.

3. Kuu­ti­oi tai sui­ka­loi paah­to­pais­ti. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li. Se­koi­ta to­maa­tit ja si­pu­li kus­ku­siin.

4. Revi jää­sa­laat­ti so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Pois­ta me­lo­nis­ta sie­me­net ja kuo­ri ja leik­kaa me­lo­nin mal­to vii­pa­leik­si.

5. An­nos­te­le lau­ta­sil­le jää­sa­laat­tia, me­lo­ni­vii­pa­lei­ta ja paah­to­pais­tia ja kus­kus­se­koi­tus­ta. Vii­meis­te­le an­nok­set pi­par­juu­ri-ker­ma­vii­li­kas­tik­keel­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ