4 annosta
1 annos paahdettuja valkosipuleita
1–2 salottisipulia
2–3 jauhoista perunaa (esim.
Rosamunda)
tilkka öljyä tai oliiviöljyä
4 dl valkoviiniä
8 dl vettä
3 rkl kanafondia
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1–2 rkl tuoretta rakuunaa
hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
Ruohosipulitahna:
2 dl ranskankerma
3 rkl tuoretta ruohosipulia
hienonnettuna
tilkka sitruunamehua
loraus hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Valmista paahdetut valkosipulit tämän ohjeen mukaan.
2. Valmista lisäkkeenä tarjottava ruohosipulitahna sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua viileässä.
3. Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori ja kuutioi perunat.
4. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulisilppua ja perunakuutioita siinä hetken. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää vesi ja
kanafondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.
5. Purista paahdetuista valkosipuleista pehmenneet kynnet keiton joukkoon.
6. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
7. Lisää kerma ja loput mausteet ja kuumenna kiehuvaksi.
8. Tarjoa ruohosipulitahnan kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2