Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2010 KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Paahdetut rucola-pestoperunat

Pese perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperille. Isot perunat on hyvä puolittaa tai leikata neljään osaan...

8 an­nos­ta

1 1/2 kg uu­sia pe­ru­noi­ta

3–4 rkl olii­vi­öl­jyä

3–4 tl sor­mi­suo­laa

Ru­co­la-päh­ki­nä­pes­to:

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

50 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

50 g par­me­saa­ni­juus­toa raas­tet­tu­na

suo­laa

1. Pese pe­ru­nat ja le­vi­tä ne uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Isot pe­ru­nat on hyvä puo­lit­taa tai lei­ka­ta nel­jään osaan. Pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä ja ri­pot­te­le suo­laa. Paah­da uu­nis­sa 225 as­tees­sa 30–40 mi­nuut­tia pe­ru­noi­den koos­ta riip­pu­en.

2. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa pes­to­kas­ti­ke. Hie­non­na ru­co­la, ba­si­li­ka, val­ko­si­pu­li ja päh­ki­nät te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää vä­hi­tel­len olii­vi­öl­jy. Maus­ta lo­puk­si ri­pauk­sel­la suo­laa ja li­sää par­me­saa­ni. Käy­tä ko­net­ta, kun­nes se­ok­ses­ta muo­dos­tuu pak­su kas­ti­ke.

3. Kaa­da kas­ti­ke paah­det­tu­jen pe­ru­noi­den pääl­le, kään­te­le ja tar­joa.

Vink­ki! It­se val­mis­te­tun pes­ton si­jaan voit maus­taa pe­ru­nat myös val­miil­la pes­to­kas­tik­keel­la. Pe­ru­nat ovat mau­kas li­sä­ke myös sel­lai­se­naan il­man kas­ti­ket­ta.

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Val­mis­tu­sai­ka: noin 50 min

Hin­ta: noin 7,50 €

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ