Koti ja keittiö 6-7/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
8 annosta
1 1/2 kg uusia perunoita
3–4 rkl oliiviöljyä
3–4 tl sormisuolaa
Rucola-pähkinäpesto:
1 ruukku rucolaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1–2 valkosipulinkynttä
50 g saksanpähkinöitä
1 1/2 dl oliiviöljyä
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
suolaa
1. Pese perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperille. Isot perunat on hyvä puolittaa tai leikata neljään osaan. Pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Paahda uunissa 225 asteessa 30–40 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
2. Valmista sillä aikaa pestokastike. Hienonna rucola, basilika, valkosipuli ja pähkinät tehosekoittimessa. Lisää vähitellen oliiviöljy. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja lisää parmesaani. Käytä konetta, kunnes seoksesta muodostuu paksu kastike.
3. Kaada kastike paahdettujen perunoiden päälle, kääntele ja tarjoa.
Vinkki! Itse valmistetun peston sijaan voit maustaa perunat myös valmiilla pestokastikkeella. Perunat ovat maukas lisäke myös sellaisenaan ilman kastiketta.
Vaikeusaste: hieman työläs
Valmistusaika: noin 50 min
Hinta: noin 7,50 €
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2