Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS TEA HON­KA­SA­LO • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 12/2013

Paahdetut pähkinäiset palsternakat

Paahdetut palsternakat höystetään saksan-pähkinöillä ja parme­saa­ni­juus­tolla

4 an­nos­ta

6 pals­ter­nak­kaa

2–3 rkl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1–2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

hie­non­net­tu­na

noin ½ dl sak­san­päh­ki­nöi­tä

rou­hit­tu­na

½–1 dl par­me­saa­ni­juus­toa

raas­tet­tu­na

1. Kuo­ri pals­ter­na­kat kuo­ri­ma­veit­sel­lä ja vii­pa­loi ne pi­tuus­suun­taan va­jaan sen­tin pak­sui­sik­si vii­pa­leik­si.

2. Siir­rä pals­ter­nak­ka­vii­pa­leet uu­ni­vuo­kaan tai pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jy ja ri­pot­te­le maus­teet, päh­ki­nät ja juus­to­raas­te.

3. Paah­da 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kyp­sik­si ja ra­peik­si, noin 30–45 mi­nuut­tia.