Koti ja keittiö 12/2010 Kuvausjärjestelyt Jutta Ylä-Mononen ja Katri Schröder Ruoka Katri Schröder Kuvat Arto Vuohelainen
1 kg kiinteitä perunoita,
esim. Siikli
noin 250 g juuriselleriä
tuoretta timjamia
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua
mustapippuria
2 dl mustia, kivettömiä
kalamata-oliiveja
1. Kuori ja lohko perunat ja juuriselleri. Keitä paloja suolalla ja muutamalla timjaminoksalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia.
2. Valuta juurekset ja höyrytä kuiviksi.
3. Levitä juurekset pellille leivinpaperille. Nostele pinnalle muutama nokare voita ja pirskota päälle oliiviöljyä. Mausta riivityillä timjaminlehdillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
4. Paahda juureksia 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. Levitä päälle oliivit noin 10 minuuttia ennen kypsennyksen päättymistä.
5. Nostele lämmin oliivi-juures-seos tarjoilukulhoon ja nauti kalkkunan lisäkkeenä.
Valmistusaika: noin 40 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2