Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2010 Ku­vaus­jär­jes­te­lyt Jut­ta Ylä-Mo­no­nen ja Kat­ri Schrö­der Ruo­ka Kat­ri Schrö­der Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Paahdetut oliiviperunat

Kuori ja lohko perunat ja juuriselleri. Keitä paloja suolalla ja muutamalla timjaminoksalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia...

1 kg kiin­tei­tä pe­ru­noi­ta,

esim. Siik­li

noin 250 g juu­ri­sel­le­riä

tuo­ret­ta tim­ja­mia

3 rkl voi­ta

2 rkl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua

mus­ta­pip­pu­ria

2 dl mus­tia, ki­vet­tö­miä

ka­la­ma­ta-olii­ve­ja

1. Kuo­ri ja loh­ko pe­ru­nat ja juu­ri­sel­le­ri. Kei­tä pa­lo­ja suo­lal­la ja muu­ta­mal­la tim­ja­mi­nok­sal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 3 mi­nuut­tia.

2. Va­lu­ta juu­rek­set ja höy­ry­tä kui­vik­si.

3. Le­vi­tä juu­rek­set pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Nos­te­le pin­nal­le muu­ta­ma no­ka­re voi­ta ja pirs­ko­ta pääl­le olii­vi­öl­jyä. Maus­ta rii­vi­tyil­lä tim­ja­min­leh­dil­lä, suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la.

4. Paah­da juu­rek­sia 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la 20–25 mi­nuut­tia tai kun­nes pe­ru­nat ovat kau­niin rus­kei­ta. Le­vi­tä pääl­le olii­vit noin 10 mi­nuut­tia en­nen kyp­sen­nyk­sen päät­ty­mis­tä.

5. Nos­te­le läm­min olii­vi-juu­res-seos tar­joi­lu­kul­hoon ja nau­ti kalk­ku­nan li­säk­kee­nä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 40 min.