Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2011 Kat­ri Schrö­der | Kuva Ar­to Vuo­he­lai­nen

Paahdetut kampasimpukat ja kermainen sipulipyree

Rapeapintaisiksi paistetut kampasimpukat tarjoillaan kermaisen sipulipyreen kera.

4 an­nos­ta

12 tuo­ret­ta tai pa­kas­tet­tua kam­pa­sim­puk­kaa

1 rkl öl­jyä

25 g voi­ta

Ker­mai­nen si­pu­li­py­ree:

350 g sa­lot­ti­si­pu­lei­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 dl kuo­hu­ker­maa

1/2 tl so­ke­ria

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Su­la­ta jäi­set kam­pa­sim­pu­kat hi­taas­ti pak­kauk­ses­saan jää­kaa­pis­sa. Va­lu­ta ja nos­ta kam­pa­sim­pu­kat kui­vah­ta­maan ta­lous­pa­pe­rin pääl­le.

2. Val­mis­ta si­pu­li­py­ree. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta hil­jal­leen pan­nul­la noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät. Li­sää kuo­hu­ker­ma ja so­ke­ri. An­na hau­tua, kun­nes ker­ma on täy­sin imey­ty­nyt si­pu­lei­hin. Maus­ta suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la.

3. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja li­sää kam­pa­sim­pu­kat. Pais­ta kam­pa­sim­pu­koi­ta koh­ta­lai­sel­la läm­möl­lä toi­sel­ta puo­lel­ta, kun­nes niis­sä on kau­nis pais­to­pin­ta. Li­sää voi, an­na su­laa ja va­le­le sil­lä kam­pa­sim­pu­koi­ta.

4. Nos­ta si­pu­li­py­ree­tä lau­ta­sil­le ja sim­pu­kat pääl­le. Tar­joi­le li­sä­nä vi­her­sa­laat­tia tai ver­so­se­os­ta.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min.

Lue Myös

Tuliset katkaravut

Mausteinen punasipulisilli

Karpalograavattu siika

Tuliset katkaravut

Mausteinen punasipulisilli

Karpalograavattu siika

Bouillabaisse ja paprikamajoneesi

Seesamisiika ja salaatti

Sinisim­puk­ka­pasta

Graavilohi

Silakkaceviche

Grillatut jättikatkaravut

Graavilohi

Silakkaceviche

Grillatut jättikatkaravut

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2