Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Mad & Bo­lig kään­nös Miia Vä­hä­hyyp­pä

Toi­mit­ta­nut An­na Kris­te­ri

Koti ja keit­tiö 10/2016

Paahdettua valkosipulia ja rapeita ruisleipälastuja

Paahdettu valkosipuli sopii lisukkeeksi, salaatin joukkoon tai mausteeksi kastikkeeseen.

4 an­nos­ta

4–6 ko­ko­nais­ta, tuo­ret­ta val­ko­si­pu­lia

10 ok­saa tuo­ret­ta tim­ja­mia

3 rkl olii­vi­öl­jyä10 ko­ko­nais­ta mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl ome­na­vii­nie­tik­kaa

1 rkl kar­ke­aa me­ri­suo­laa

50 g gou­daa tai muu­ta ko­vaa juus­toa (par­me­saa­nia tai pe­co­ri­noa)

Ra­pe­at ruis­lei­pä­las­tut:

16–20 ohut­ta ruis­lei­pä-vii­pa­let­ta

2 rkl olii­vi­öl­jy­ä­me­ri­suo­laa

1. Lai­ta ko­ko­nai­set val­ko­si­pu­lit uu­ni­vuo­kaan. Kaa­da pääl­le öl­jy, etik­ka, tim­ja­mi, pip­pu­ri ja suo­la. Pais­ta val­ko­si­pu­le­ja 150 as­tees­sa noin 45–50 mi­nuut­tia, tai kun­nes ne ovat kul­lan­kel­tai­sia ja peh­mei­tä. Nos­ta val­ko­si­pu­lit uu­nis­ta ja an­na jääh­tyä 10 mi­nuut­tia.

2. Val­mis­ta ra­pe­at ruis­lei­pä­vii­pa­leet. Aset­te­le lei­vät lei­vin­pa­pe­ril­le ja ri­pot­te­le pääl­le olii­vi­öl­jyä ja me­ri­suo­laa. Pais­ta lei­piä 170 as­tees­sa kym­me­ni­sen mi­nuut­tia, tai kun­nes lei­vät ovat ra­pei­ta. An­na jääh­tyä.

3. Tar­joi­le val­ko­si­pu­lit juus­to­las­tu­jen ja lei­pä­vii­pa­lei­den kera. Tar­koi­tus on murs­ka­ta val­ko­si­pu­lia haa­ru­kal­la ruis­lei­pä­vii­pa­leen pääl­le.

Lue Myös

Hunaja-chipotlekana

Punakaa­li­sa­laatti punajuuren, kookos­hiu­ta­leiden ja karpaloiden kera.

Mausteinen porkkanakeitto

Hunaja-chipotlekana

Punakaa­li­sa­laatti punajuuren, kookos­hiu­ta­leiden ja karpaloiden kera.

Mausteinen porkkanakeitto

Kaalipiiraat

Kookos-bataattikeitto

Keräkaa­li­mu­hennos

Ruislastut

Salvia-sitruunasilakat ja silakkaburgerit

Makkaroiden herkulliset lisukkeet

Ruislastut

Salvia-sitruunasilakat ja silakkaburgerit

Makkaroiden herkulliset lisukkeet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2