Mad & Bolig käännös Miia Vähähyyppä
Toimittanut Anna Kristeri
Koti ja keittiö 10/2016
4 annosta
4–6 kokonaista, tuoretta valkosipulia
10 oksaa tuoretta timjamia
3 rkl oliiviöljyä10 kokonaista mustapippuria
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl karkeaa merisuolaa
50 g goudaa tai muuta kovaa juustoa (parmesaania tai pecorinoa)
Rapeat ruisleipälastut:
16–20 ohutta ruisleipä-viipaletta
2 rkl oliiviöljyämerisuolaa
1. Laita kokonaiset valkosipulit uunivuokaan. Kaada päälle öljy, etikka, timjami, pippuri ja suola. Paista valkosipuleja 150 asteessa noin 45–50 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullankeltaisia ja pehmeitä. Nosta valkosipulit uunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
2. Valmista rapeat ruisleipäviipaleet. Asettele leivät leivinpaperille ja ripottele päälle oliiviöljyä ja merisuolaa. Paista leipiä 170 asteessa kymmenisen minuuttia, tai kunnes leivät ovat rapeita. Anna jäähtyä.
3. Tarjoile valkosipulit juustolastujen ja leipäviipaleiden kera. Tarkoitus on murskata valkosipulia haarukalla ruisleipäviipaleen päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2