Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Paahdettua parsaa balsa­mi­co­ma­ri­na­dissa

Poista parsoista mahdollinen puumainen tyviosa. Paahda parsoja kuorimattomina grillissä, uunissa grillivastuksen alla tai parilapannulla, kunnes ne saavat väriä ja hieman pehmenevät...

Oh­je nel­jäl­le

2 nip­pua (à 500 g) vih­re­ää par­saa

Ma­ri­na­di:

3 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 - 2 tl soi­ja­kas­ti­ket­ta

ri­paus sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

par­me­saa­ni- tai pe­co­ri­no­juus­to­las­tu­ja

1. Pois­ta par­sois­ta mah­dol­li­nen puu­mai­nen ty­vi­o­sa. Paah­da par­so­ja kuo­ri­mat­to­mi­na gril­lis­sä, uu­nis­sa gril­li­vas­tuk­sen al­la tai pa­ri­la­pan­nul­la, kun­nes ne saa­vat vä­riä ja hie­man peh­me­ne­vät.

2. Pirs­ko­ta pääl­le öl­jy, vii­nie­tik­ka ja soi­ja­kas­ti­ke, ri­pot­te­le sor­mi­suo­laa ja rou­hi mus­ta­pip­pu­ria. Paah­det­tua par­saa bal­sa­mi­co­ma­ri­na­dis­sa

Vink­ki! Voit vuol­la pääl­le vie­lä juu­ri en­nen tar­joi­lua par­me­saa­ni- tai pe­co­ri­no­juus­to­las­tu­ja.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ