MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
4 annosta
1 iso kukkakaali (noin 800 g)
puolikas valkosipuli
1 sipuli
1 rkl voita
8 dl kasvislientä
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Yrtti-muruseos:
½ dl oliiviöljyä
2 täysjyväkorppua
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
½ ruukkua rucolaa
2 valkosipulinkynttä
viipaloituna
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
1. Paloittele kukkakaali. Leikkaa puolikas valkosipuli kahtia. Levitä kukkakaali ja valkosipuli uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulisilppua siinä muutaman minuutin ajan. Lisää paahdetut valkosipulinkynnet ja kukkakaalit kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja soseuta.
4. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kerma ja kiehauta. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.
5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Murenna joukkoon korput ja lisää yrtit ja valkosipulit. Kääntele muutaman minuutin ajan. Mausta ja tarjoa keiton kera.
Viinisuositus:
Kypsän sitruunainen, kermainen ja paahteinen Mas de la Sabatera Chardonnay Cava Brut, 12,49 e, Espanja
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2